сряда, септември 29, 2021

Има още арестувани за купуване на гласове

Арестите на българи, заподозрени за купуване на гласове, продължават с пълна сила. Районна прокуратура-Хасково наблюдава две досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите – чл. 167 ал. 3 от НК – организиране предлагането на другиго на имотна облага с цел склоняването му да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 03.07.2021 г. в условията на неотложност полицейски служители на РУ-Харманли са извършили претърсване и изземване в две постройки, находящи се в бивш стопански двор на с. Рогозиново, общ. Харманли, обитавани от 50-годишна жена и двамата й сина. В една от постройките е открита тетрадка с изписани в нея имена на български граждани. Започнато е досъдебно производство. Задържани са две лица за 24 часа по Закона за МВР.

На 04.07.2021 г. в условията на неотложност е започнато досъдебно производство, след като в стопанска постройка, находяща се в двор на къща в с. Димитровче, общ. Свиленград, обитавана от 79-годишен мъж и съпругата му, са намерени два класьора и две полиетиленови чанти,  съдържащи общо 939 листове с изписани на тях имена на български граждани, част от които с посочени лични данни, телефони и номера на изборни секции. Открити са още 2 компютъра, касов принтер и 13 книги за дневните финансови отчети на търговско дружество.

Извършени са претърсвания и в две жилища в гр. Свиленград, обитавани от синовете на 79-годишния мъж. В едното от тях са намерени два листа с изписани български имена, лични данни на лица и телефонните им номера, а в другото жилище – парични средства, сим-карти, флаш памет и мобилен телефон. Задържани са 4 лица за 24 часа по Закона за МВР.

Разследването продължава, като са дадени подробни указания от наблюдаващите прокурори.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече