понеделник, януари 25, 2021

Италия е под карантина (ВИДЕО)

Поставиха цяла Италия под карантина

Преди минути премиерът Джузепе Конте обяви извънредните мерки за справяне с коронавируса. Той посъветва хората да стоят по домовете си и да пътуват само за работа и при спешен случай. Безпрецедентните мерки за сигурност остават в сила до 3 април, съобщи NOVA.

Всички обществени събития са забранени. Общественият транспорт ще продължи да работи, но училищата и университетите остават затворени. Всички спортни събития, включително футболните мачове от “Серия А” се отменят.

“Цяла Италия става защитена зона. Всяко движение из страната трябва да се избягва, освен по спешност при три причини – по работа, спешни нужди или във връзка със здравето. Разбираме нуждата на хората да излизат, да се срещат по заведения и да се забавляват по барове, но не можем повече да си позволяваме такива неща. Повярвайте ми, не е лесно”, заяви премиерът Джузепе Конте.

Италия е най-тежко засегнатата от коронавируса държава в Европа и на второ място по брой заразени и смъртни случаи в света след Китай, откъдето тръгна разпространението на заразата. С повече от 9 000 заразени, над 460 от които са починали, Италия е най-тежко засегнатата държава от коронавируса след Китай, откъдето тръгна разпространението на заразата. Смъртните случаи в страната вчера достигнаха 463 – увеличение от 97 за един ден. Броят на заразените нарасна от 7375 до 9172. 724 души са оздравели.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече