неделя, август 1, 2021

Изтече нов запис с гласа на Бойко Борисов

Сайтът „АФЕРА“ публикува нов аудиозапис на телефонен разговор с участието на Бойко Борисов. В него министър-председателят разговаря с бившия главен прокурор Борис Велчев, който в момента е председател на Конституционния съд.

Стенограма на записа според сайта на Веселина Томова:

Бойко Борисов: С тебе мога винаги..

Не, не, беше кратък разговор… С този Стати на УНСС /б.р. бившият ректор на УНСС/ беше по… Щот’ аз му казах, утре ще дойда, ще ти дам парите, но паралелно с това вкарвам … и от хотела ти в Гърция дотука ще дойдат по това… Аааааа, викам, сладур такъв… ще ме притискаш… Аз утре че дойда, ще разберА и ще ти кажа… Четири милиона и половина станаха на 16 милиона и половина, щото трябва да му построиме и хотела… Е*ах го…

Боре, не може така! … И не можеш да уволниш зам.-председател на студентския съвет, щото не искал да го… После уволнил моя заместник-министър на правосъдието, са мо’е да е от ВМРО, мо’е да е от…, ама се едно некак си ме шляпа и мене през ръцете…

Да ги върне! Да си пра’ат избори и да ми подскажеш, мое да пиеме едно кафе утре, вдругиден и да ги…

Е, да, те така го водят, точно, точно, това праим…

Е наште пък са обратното, но така или иначе трябва да се умират… Абсолютно верно.

Да… Добре, жив и здрав. Айде, прати го

Пред „24 часа“ Борис Велчев обяснява, че е потърсил Борисов в качеството си на професор във Великотърновския университет и го е помолил да приеме ректора проф. Христо Бонджолов, защото тогава висшето учебно заведение е изпитвало затруднения с обновяването на част от базата си и е имало нужда от финансиране, след като е подготвен оздравителен план по искане на министерството на финансите. На следващия ден Бойко Борисов, който вероятно е провел среща с ректора на Великотърновския университет, звъни на Велчев и му обяснява, че проф. Бонджолов е уволнил като преподавател във ВТУ един зам.-министър на правосъдието – членът на ВМРО проф. д-р Николай Проданов и един от членовете на студентския съвет, също привърженик на ВМРО.

„Не е укоримо, че съдействам за среща на ректора на университета, в който преподавам. Не дебатираме с премиера нито съдебната система, нито работата на Конституционния съд“, споделя още Велчев.

Слави Трифонов, от своя страна, сподели в официалната си Фейсбук страница възмущението си от записа, като според него той доказва за пореден път, че в България разделение на властите е „просто една илюзия“. 

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече