неделя, септември 20, 2020

Как започна скандалът с черния джип на протеста? (ВИДЕО КАДРИ)

Марин Йотов – свидетел на началото на конфликта с черния джип, предостави видеокадри на Luboslovie.bg и News24sofia.eu TV.

Към 22:20 ч. възникна напрежение край Софийския университет, след като младеж с джип се опита да премине през протестиращите. Той беше блокиран от демонстрантите и полицията. Бяха му направени тестове за наркотици и алкохол, които са отрицателни.

На кадрите се вижда как младежът се опитва да премине на кръстовището пред СУ. Когато обаче тръгва назад, удря един от демонстрантите с предния десен калник на колата.

В критичния момент има четирима полицаи.

Хронология на събитията с колата пред СУ:

00:12 ч.: Репортер на News24sofia.eu предаде, че колата все още е блокирана, като демонстрантите искат да бъде написан акт на шофьор. Един от полицаите обаче е заявил, че няма свидетели на инцидента.

23:44 ч.: Протестиращите не допуснаха да се стигне до напрежение, като пазеха колата.

23:40 ч.: Дойдоха мъже, които поискаха да защитят момчето в колата. Полицията ги ескортира.

23:24 ч.: Демонстранти предоставиха на News24sofia.eu кадри от началото на конфликта с шофьора на черния джип.

23:05 ч.: Двата теста – за наркотици и алкохол, са отрицателни.

22:55 ч.: Правят тест за наркотици на шофьора.

22:53 ч.: Служителите на реда направиха кордон пред черния джип.

22:48 ч.: Полицейска кола се доближи до джипа, за да се направи тест за наркотици на шофьора. Протестиращите не позволиха той да бъде изведен с кордон, предаде репортер на News24sofia.eu.l

22:40 ч. Един младеж е пострадал леко, след като е ударен от джипа. Шофьорът твърди, че не е удрял никого и „ако нещо е станало, то е било от паника“. Той се представи като Халед.

22:27ч.: Напрежение край Софийския университет, след като млад мъж с джип се опита да премине през блокадата. Към момента той е обграден от демонстранти, а полицията го тества с дрегер. Протестиращите искат да му бъде направен тест за наркотици.

Източник: Luboslovie.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече