неделя, май 9, 2021

КАТ започва хайки в цялата страна

Започва засилен пътен контрол на територията на цялата страна за превенция срещу тежките пътни инциденти. Поводът е – увеличаване на жертвите на пътя. През почивните дни, от 14 до 17 юни, са загинали 15 души при катастрофи на територията на страната.

Специализираната операция на „Пътна полиция“ е предприета във връзка с настъпилите през последните дни тежки катастрофи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки.

Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства – на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик. Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките ѝ ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече