четвъртък, април 2, 2020

Кирил Ананиев: Двама души са загинали след взрив във Второ вътрешно отделение на „Пирогов“

Болницата продължава да работи нормално

„Двама пациенти – мъж на 55 г. и мъж на 68 г.  – са загинали при взрива на кислороднатата система във Второ вътрешно отделение на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Голяма част от болните във въпросното отделение са на кислородна терапия, което предполага подаването на повишени нива на кислород. Взети са всички необходими мерки.

Евакуирани и дислоцирани в други отделения са 32-ма пациенти на болницата. Пациентите са в добро общо състояние, въпреки това на по-тежко болните са назначени допълнителни изследвания.

Болницата продължава да функционира при нормален режим, като затруднена е единствено работата на Противошокова зала.

Няма пострадали служители на спешния институт“, заяви здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг по случая. Министър Ананиев благодари на екипа на „Пирогов“ и на органите на МВР – Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за навременната и адекватна реакция.

„В момента ситуацията е под контрол. Уведомени са близките на починалите, а всички семейства, които имат притеснения за своите близки – пациенти на Второ вътрешно отделение, могат да получат информация на Горещата телефонна линия, отворена от лечебното заведение – 02 91 54 540 “, каза пред журналисти и. д. директор на „Пирогов“ проф. Николай Габравски.

Инцидентът е станал малко преди 4.00 часа тази сутрин.

Веднага на мястото на инцидента са се отзовали дванадесет пожарни екипа, както и екипи на ЦСМП – София, като спешните медици са имали готовност, при необходимост, да привеждат пациенти на „Пирогов“ в други лечебни заведения. Възникналият огън е овладян в рамките на половин час.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече