събота, октомври 16, 2021

Марешки посочи колко трябва да е минималната пенсия

Лидерът на Воля Веселин Марешки определи като подигравка с възрастните хора решението на депутатите за скромно увеличение на минималната пенсия.

„Затова ли искат още да стоят в Народното събрание, за да взимат такива недодялани решения и да се гаврят така с хората. Това не е увеличение, това е цинизъм! Промяна не се прави с плахи и некомпетентни стъпки, а с революция! Тези депутати трябва със срам и наведена глава да напуснат не само тази свещена сграда, но и политиката! Не разбират нито от социална политика, нито от управление на пари! „, заяви Марешки.

По думите му, ако Воля е в следващото управление, ще направи минималната пенсия 700 лева. „Към момента това е реално постижимо и нужно. Няма какво да си играем с малки добавки. Те с нищо няма да променят стандарта на живот на старите хора. Крайно време е за рязък скок в пенсиите, за да почувстват възрастните реалната грижа на държавата към тях“, категоричен е Веселин Марешки.

Ще припомним, че Воля винаги е настоявала за голямо увеличение на доходите на българите.

Лидерът на Воля отново повтори, че този сбор от некадърни и безхаберни депутати в момента е най-голямата беда за България.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече