неделя, май 9, 2021

Мартин Димитров: ГЕРБ няма да може да управлява без коалиция със СДС и ДСБ

Лидерът на СДС Мартин Димитров призна, че много честни и почтени хора от СДС се чувстват в този момент предадени, тъй като Костов е причината за разцеплението на дясното пространство. По думите му обаче обстоятелството е наложило тази коалиция. “В името на каузата да махнем тройната коалиция решихме да направим трудния ход и да се коалираме с ДСБ”, заяви Димитров.

В ефира на Дарик радио Мартин Димитров подчерта, че би се радвал ако ГЕРБ направи правителство, но предупреди, че Бойко Борисов никога няма да може да има самостоятелно мнозинство без коалиция със СДС и ДСБ.

Попитан, защо СДС не иска коалиция с БНД Димитров отговори: „БНД бяха част от това управление. Трябва да има принципи, а който се коалира с БНД трябва да носи отговорност за това правителство. Аз няма да нося отговорност за това правителство.”

Лидерът на СДС прогнозира в условията на икономическа криза бум на безработицата. По думите му поради тази причина новата коалиция ще работи за спешна антикризисна програма.

Димитров бе категоричен, че чрез плана „Станишев”, министър-председателят използва кризата, за да налива още пари в обръчите от фирми. Димитров допълни, че ако сините дойдат на власт, министерствата на Емел Етем, Гергана Паси и на Николай Василев ще бъдат закрити.

На въпрос как ще се казва новата коалиция той заяви: „Ако никой не ми даде по-добро предложение, моето желание е да се казва СДС-ДСБ.”

Междувременно от наскоро обединилите се земеделци обявиха, че ще се яват на предстоящите избори в коалиция с десните сили.

Моньо Христов, който е заместник-председател на новосформираната земеделска коалиция коментира, че трябва широката дясна коалиция да бъде трета политическа сила в националния вот. Христов гарантира, че обединението с десните е дългосрочно и ще се запази до следващите президентски и местни избори.

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече