събота, април 17, 2021

Мая Манолова се скара на Николай Хаджигенов

В разговори със статуквото за правителство не влизаме. Това заяви Мая Манолова, съпредседател на „Изправи се! Мутри вън!“, адресирайки думите си към Николай Хаджигенов. Според нея, изказаната от Хаджигенов позиция пред сутрешния блок на БНТ си е негово лично мнение. В тази позиция той наблегна на това, че без БСП няма как при това разположение на силите в парламента да бъде демонтиран модела на управление на ГЕРБ.

Според думите ѝ, под статукво се има предвид ГЕРБ и ДПС, като впоследствие Манолова прибави и БСП („С ГЕРБ, с ДПС и с БСП в пазарлъци за правителство не влизаме“), но след това заяви: „Казали сме ясно – без ГЕРБ и ДПС“.

Всъщност не е нужно г-н Хаджигенов да е част от говорителите на парламентарната ни група, ако иска да става министър с подкрепата на ГЕРБ, предупреди Манолова, докато обясняваше, че двамата са съпредседатели на „Изправи се! Мутри вън!“, но сега щяло да се формира парламентарна група, тя да излъчи говорители, които да говорят от нейно име. Категорично за нас е неприемлива договорка за министерски постове с подкрепа на ГЕРБ. „Никакви разговори от готови да се жертват за министри няма да бъдат подкрепяни“, каза Манолова. И добави, че при „подобни жертви“ се действа в „лично качество“ – т.е. „Изправи се! Мутри вън“ може да се раздели с всеки, който го направи. Татяна Дончева също се включи, като опита да омекоти думите на Манолова, като заяви, че не пледира за никакви крайности – при въпрос ще се разделят ли с Хаджигенов. Дончева говори в стил, че Хаджигенов е нов в политиката.

Манолова обърна внимание и на предложението на Бойко Борисов да осигури 10 депутати за формиране на правителство с мандат на Слави Трифонов. Според нея, това е обидно, защото Борисов третира депутатите като вещи.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече