неделя, март 7, 2021

Министър Захариева призна: Има грешки в проекта на ГЕРБ за Конституция, Данаил Кирилов я е писал в последния месец

Вицепремиерът Екатерина Захариева призна в студиото на bTV, че в проекта на ГЕРБ за нова Конституция има грешки, които и тя е забелязала. Според нея обаче те ще бъдат редактирани. Колкото до други спорни въпроси, те ще се решават чрез дебат, коментира външният министър.

Подложена на директни и точни въпроси от страна на водещата Мария Цънцарова, Захариева разкри, че проектът е писан в последния месец от екип юристи на ГЕРБ. Вицепремиерът спомена обаче само името на министъра на правосъдието Данаил Кирилов, без да каже кой друг е работил по новата Конституция. Тя даде да се разбере, че ГЕРБ са бързали с проекта, за да покажат, че наистина имат воля за промяна, за които други партии били лъгали и така били печелили избори.

Захариева каза също, че не е съгласна гражданските права да са поставени в края на проекта, както се оказа след огласяването му. Вицепремиерът обясни, че три от шестте предложения на патриотите за новата Конституция са и в съществуващата и не знае защо са направени.

Външният министър обясни, че всичко около проекта ще бъде изяснено на 2 септември, когато Народното събрание трябва да проднови работата си. 

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече