понеделник, септември 28, 2020

Направиха фалшив профил на главния прокурор Иван Гешев в Туитър

Фалшив профил на Иван Гешев в Туитър активно пуска туитове, в които се иронизира и осмива дейността и публичните изказвания на главния прокурор. Заедно с това се припомнят и нередности и случаи на нарушения, свързани с работата на прокуратурата и съдебната система.

„Баш проКУРор на РъБъ. Докторант. Юрист любител. Ибр**чия pro. Кошмар за телефонни измамници и таксиджии с помпи. Служител на месеца в Лафка. Не познавам Пееф“, това е визитката на фалшивия Иван Гешев. Туитовете пък показват, че създателите на профила са запознати доста подробно с неприятни подробности от дейността на прокуратурата. Ето и пример за това:

„Като прокурор Франтишек е по-голяма дупка и от мен. Но, вярвам ще си спомните че през 2017 преби дете в училищен стол съвсем сам. Такива хора не се намират под път и над път. #ПродължавамеНапред“.

В случая става дума за Димитър Франтишек Петров – известен прокурор от Софийска градска прокуратура, който според сайтът Биволъ е нападнал, душил и бил дете в училищната лавка, защото го прередило на опашка. Деветокласникът отнася удари по лицето, а прокурорът го души с якето му според публикацията.

Димитър Франтишек Петров е прокурорът, който отказа да образува дело срещу Делян Пеевски по обвинение в набеждаване и прекратяването на досъдебното производство по случая Яневагейт. То беше образувано по публикуваните в Биволъ разговори между съдийките Владимира Янева (бивш председател на Софийски градски съд СГС), Румяна Ченалова (бивш търговския съдия) и адвоката Момчил Мондешки.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече