четвъртък, юни 17, 2021

Най-големият ужас от катастрофата с Милен Цветков

Смъртта на Милен Цветков безспорно потресе мнозина в България. Нелепият начин, по който бива зачеркнат човешки живот, винаги потриса, но е и факт, че когато става въпрос за по-известен човек, емоционалната реакция е по-силна.

В цялата плетеница на мисли, които ме връхлетяха след като видях страшната новина, в крайна сметка обаче изпъкна една – за отношението на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов към сина му. За неразбралите – синът му е един от пътувалите в джипа, който се вряза в колата на Цветков.

От моя гледна точка – никога няма да разбера родител, който сам звъни на медиите и говори как не поддържа отношения с детето си, защото съдът не му бил дал родителски права при развод?! Няма и не може да има по-важен пример от родителя за детето му.

Родителите са основният фундамент, най-важната база за формиране на личността на децата – когато тази основа я няма, много по-често нещата тръгват на зле! Няма истински загрижен родител, който да не намери начин да стигне до детето си.

И съжалявам, но такъв човек, който явно не го е намерил, е депутат, управлява ни – човек, който по собствени думи „винаги помага на сина си, когато го търси“. А вие, г-н Иванов, търси(х)те ли сина си без той да ви търси и ако не – защо? В този ред на мисли – колко струва един човек в очите на другите се вижда най-добре, когато си отиде.

Такъв животински вид сме хората – сещаме се колко е ценно нещо, когато го загубим.

Реакцията за смъртта на Милен Цветков е много показателна. Дано почива в мир!

И дано повече родители да се сещат да обръщат внимание на децата си – истински.

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече