вторник, октомври 19, 2021

Николов разкри причините за оттеглянето на кандидатурата си

Вчера стана ясно, че лидерът на ИТН Слави Трифонов оттегля проектокабинета. Пламен Николов обяви, че днес в НС официално ще оттегли кандидатурата си. Мотивът му са лични причини.

В публикацията в личния си Фейсбук профил Николов разкри какви са личните причини за оттеглянето му.

Николов посочва, че не желе да зависи от произвола на политически играчи, с които единственото, което ги свързва, е, че не искат нови избори. Според него ИТН вече нямат естествени съюзници в този парламент, а изкуствени „борци“ против системата. Николов нямал и намерение постоянно да се лишава от безспорни експерти в правителството „заради неаргументираните прищевки на политически псевдопартньори”.

Публикуваме цялата публикация на Пламен Николов без редакторска намеса:

Скъпи Сънародници, Съмишленици и Приятели,

Жребият е хвърлен! Днес всички участници в политическия пасианс хвърлиха картите и заявиха на коя страна застават всъщност.

Умните и красивите, елегантните и кресливите решиха, че келепира стои над всичко. Ние, от ПП „Има такъв народ“, пък решихме, че това вече не е нашата игра. Не е, защото промяната трябва да бъде истинска, а не проста имитация или най-долно менте. Останалите показаха, че принадлежат към едно и също статукво и че разбират протеста просто като средство за осребряване на влияние.

Колкото и човек да е дипломатичен и диалогичен в името на общото благо, когато границата на съвестта бъде прекрачена, е по-добре да си пожелаем да преминем през пречистващия огън на изборите.

Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече