неделя, юни 20, 2021

Областният кризисен щаб дари предпазно облекло и защитни средства за лекарите в Пловдив

Защитно облекло и предпазни средства получиха като дарение от Областния кризисен щаб двете държавни болници в Пловдив и Спешна помощ, съобщи за Радио „Фокус“- Пловдив областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева.

80 защитни гащеризона за многократна и еднократна употреба от висок клас бяха доставени на УМБАЛ “Свети Георги“. На спешното приемно отделение в УМБАЛ “ Пловдив“ бяха дарени 50 броя предпазни костюма – висок клас и 40 бр. маски от висок клас – FFP2. От същия висок клас маски -150 броя бяха предоставени и на работещите в Спешна помощ, както и 100 екипа защитно облекло.

300 текстилни двупластови маски ще бъдат дарени и на социалните работници в Дома за стари хора, които работят по проекта „Осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания“. По проекта се обслужват над 400 човека от социални асистенти, рехабилитатори, мед.сестри и психолози, а от 1 май още 1000 човека ще бъдат обгрижвани.

„Даренията до момента са на стойност около 75 000 лева и те са от фирми и физически лица, за което искрено им благодаря“, допълни Каназирева. Тя подчерта, че Областният кризисен щаб не може да приема дарения в пари, но всеки, който има възможност и желае, може да го направи като закупи и дари предпазни и защитни средства и от всичко друго, нужно за медиците, пряко ангажирани с лечението и обслужването на пациенти с COVID-19.

„Апелирам и моля, всеки който иска да дари, да се обърне към Областния кризисен щаб, като гарантирам, че всяко едно дарение ще стигне до пловдивските болници. В навечерието сме на Великден, днес празнуваме Цветница. Това са едни от най-светлите християнски празници , които обаче ще посрещнем по необичаен начин. Това са дни, в които отваряме сърцата си и протягаме ръка към този, които има нужда от подкрепа. В този момент е много важно всеки от нас да е съпричастен и отговорен. Нека днес заедно и с търпение да преодолеем трудностите“, призова Каназирева.

От Областната управа съобщиха, че на сайта на Областна администрация се обявява всеки един дарител, както и къде отиват даренията.

Цветана ТОНЧЕВА

Източник: Агенция Фокус

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече