понеделник, октомври 21, 2019

Обвинените за атаката срещу НАП искали да всеят смут и страх, готвели „воден атентат“ срещу властта

Поискали сме делото да бъде разгледано при закрити врата, тъй като се касае за данни, свързани с националната сигурност. Внесли сме искане да не бъдат разгласявани данни, които да нагнеятват допълнително напрежение. Това каза завеждащият отдел „Антитероризъм“ в Специализираната прокуратура Евгения Станкова преди началото на делото, на коeто трябва да бъде определена мярка за неотклонение на обвинения на подбудителство към кибертероризъм собственик на „ТАД Груп“ Иван Тодоров, предаде репортер на Novini.bg.

До този момент собственикът не е съдействал по никакъв начин, добави Станкова.

Има данни, че са копирани данни на висши ръководни личности, както и една много популярна хазартна игра. Избирателно са подбирани данни на кои фирми да бъдат копирани. Анализът на всички доказатекства до момента е, че целта е да бъде създадена някаква социална нестабилност, че това е срещу действащата политическа система, срещу формата на управление, посочи тя.

Установи се, че това е една дейност срещу населението, с цел да се всее нестабилност сред населението, да се дестабилизира политическата обстановка, правителството, да всее смут и страх в населението. Налице е и разстройване на дейността на Националната агенцията за приходите. Служителите там са изключително притеснени. В настоящия момент дейността на НАП е изключително затруднена, Агенцията не може да функционира нормално, каза Станкова.

Колаж: Facebook

Всичко, което се съдържа в делото, към момента представлява следствена тайна. Ще ви кажа само, че е установено е посегателство срещу сървъра на „Поливни системи“, които са пред парламента.

В данните, които се съдържат в материалите по делото става въпрос, че е имало желание, евентуално при преминаването на автомобили на държавни глави или гости на Народното събрание евентуално да бъде активирана поливната част пред парламента, с което да се създаде някакво затруднение в придвижването. Което пък  за нас като прокурори е важно да направим своя извод, че създавайки такава нестабилност, води след себе си нестабилност на цялата ни политическа система, заяви още Станкова.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече