неделя, юни 20, 2021

Основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин се отказаха да ръководят Alphabet

Основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин напускат ръководството на холдинга Alphabet. Досега Пейдж заемаше поста Генерален директор на Alphabet, а Брин бе президент. Те си остават в борда на директорите на холдинга със своите акции в Alphabet. Тяхното решение е цялостното управление на холдинга да бъде дадено на Сундар Пичай.

Пейдж и Брин публикуваха официално писмо, с което съобщиха, че не желаят тази власт в ситуация, когато има човек, който може по-добре да се справи с управлението на компанията и холдинга, а тази промяна ще опрости структурата на ръководството. По този начин, Сундар заема поста Генерален директор както на Google, така и на Alphabet.

Сундар Пичай

Първите коментари на експертите са, че това решение не е неочаквано. През месец октомври 2015 година, когато бе създаден Alphabet, основателите оглавиха холдинга, а Сундар Пичай стана генерален директор на Google. От този момент Пейдж и Брин почти престанаха да се появяват на публични места и да участват пряко в живота на компанията. Те живеят в своите частни острови и се занимават със свои неща. Известно е, че Пейдж започна да се интересува от компании, свързани с електрическата авиация, а Брин остана в сянка и само веднъж се появи през 2017 година, за да каже, че е против миграционната политика на Тръмп.

В същото време Сундар Пичай отлично се справя със своите задачи на поста Генерален директор на Google: именно той създаде бранда Pixel, значително увеличи печалбата на компанията, взе важните решения относно политиката на YouTube и още много други.

Източник: Kaldata

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече