събота, май 15, 2021

Пекин е градът с най-много милиардери в света

Сега Пекин е дом на повече милиардери от всеки друг град в света, според последната годишна класация на богатите на сп. „Форбс”, съобщи BBC.

Китайската столица добави 33 милиардери миналата година и сега е домакин на 100, съобщи бизнес списанието. С това излиза пред Ню Йорк, който е домакин на 99 и държеше челното място през последните седем години.

Бързото ограничаване на COVID-19 от Китай, възходът на технологичните фирми и фондовите пазари му помогнаха да заеме първо място.

Въпреки че сега Пекин има повече милиардери от Голямата ябълка, общата нетна стойност на милиардерите в Ню Йорк остава 80 милиарда щатски долара (58 милиарда лири) по-голяма от тази на техните колеги в Пекин.

Най-богатият жител на Пекин е основателят на приложението за споделяне на видео TikTok и главен изпълнителен директор на компанията майка ByteDance.

Неговата нетна стойност се удвои до 35,6 милиарда долара. За сравнение най-богатият жител на Ню Йорк, бившият кмет Майкъл Блумбърг, има състояние на стойност 59 млрд. долара.

Източник: Актуално

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече