петък, май 29, 2020

Подготвя ли се защита за сочения за виновен за смъртта на Милен Цветков в смисъл, че не го е убил?

Върви ли вече кампания, която в бъдеще да послужи за юридическата защита на Кристиан Николов – човекът, сочен за отговорен за смъртта на Милен Цветков? Този въпрос стана актуален след спекулации във Facebook – заради думите пред bTV на свидетел на име Тодор Петров.

За казаното от него определено има въпроси – той твърди, че видял Милен Цветков да седи на тротоара и че не видял как стигнал дотам, но явно го направил сам. Появи се обаче ВИДЕОЗАПИС, от който се вижда, че Цветков бива изваден от колата и е подкрепян от хора, които му помагат да стигне до тротоара – записът обаче не е достатъчно ясен, за да може да се каже дали Цветков е носен, като е хванат под мишниците или само е подкрепян.

Видях, че може би му дават вода, продължава Петров, т.е. ново съждение на несигурност, последвано от твърдение, че по опита на свидетеля, който няма медицинска квалификация, в такива случаи на пострадали не се давала вода. Следва и друго твърдение – подкрепилите Цветков хора били охранители и изведнъж „почнали да се борят с него“, а на другия ден Петров прочел (неясно къде), че телевизионният водещ си глътнал езика. И въпрос от какво всъщност умира Милен Цветков, макар че свидетелят казва и друго: „Този наркоман е ясно, че е виновен“, явно визирайки по-късно арестувания за деянието Кристиан Николов и че видял момче и момиче при другата кола, участвала в катастрофата, които определя като „адекватни“. „Те трябва да носят пълна отговорност“, казва Петров.

Тезата, че всичко това представлява прелюдия към юридическа защита в съда в смисъл, че Николов не е убил Цветков, а му е нанесъл тежка травма и това се третира като различно престъпление по закон, застъпва журналистът Григор Лилов във Facebook.

„Прокуратурата веднага трябва да призове този „очевидец“ за разпит! Защото адвокатският замисъл е това непризоваване да се използва в бъдещия съдебен процес като аргумент срещу обвинението ѝ – „процесуални пропуски“, пише той.

Според Лилов, Цветков е имал разкъсана аорта и това е толкова тежко състояние, че човек умира независимо каква помощ получава и колко бързо.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече