вторник, септември 21, 2021

Пред съда: Двамата полицаи и двамата цивилни, задържани при акцията в Пловдив

Съдът ще гледа днес следобед мерките на двама полицаи и двама цивилни, задържати при мащабната акция на Вътрешна сигурност в Пловдив. От 12-те арестувани в сряда само за тях прокуратурата повдигна обвинения и поиска постаянното им задържане

Само 2-ма от арестуваните 7 пловдивски полицаи са с повдигнати обвинения след мащабната акция в Трето районно управление в града в сряда. Сред тях е началникът на управлението Самуил Хаджиев и оперативният служител Атанас Качаков. Според прокуратурата те са се приготвяли да вземат 500 кг марихуана от склад, в който се съхранява медицинска марихуана.

Автомобилът на началник на Трето РПУ е бил забелязан пред склада, а хора от фирмата, която е лицензирана за производството на медицински коноп, разказали, че полицаите счупили стъкло на постройката.

Полицейският началник е обвинен и за това, че е изискал от негов подчинен дознател да наруши задълженията си като без основание извърши претърсвания и изземвания в база на пловдивска фирма.

Срещу Хаджиев има повдигнато и обвинение за това, че държи в колата си 50 патрона без да са спазени мерките за безопасност.

От задържаните при мащабната акция 5-ма цивилни с обвинения са също само двама. Според прокуратурата те заедно с редовия полицай Атанас Качаков са отвлекли и малтретирали 28-годишен мъж заради наркотици. Ако престъплението им се докаже, те могат да останат в затвора от 10 до 20 г. Началникът на полицейското управление Самуилов може да получи присъда от 3 до 8 години лишаване от свобода, ако обвиненията срещу него се докажат.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече