петък, август 14, 2020

Премиерът Бойко Борисов: До този момент се справихме успешно с коронавируса, работим в посока да пуснем и детските градини

До този момент се справихме успешно с коронавируса, работим в посока да пуснем и детските градини. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на проверка на строителните дейности по интерконектора България – Гърция при селата Орлово и Мандра, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „По време на коронавируса ни сполетя със страшна сила война. В България се справихме. Това е най-неприятното за опозицията и те пощуряват. В Китай когато пандемията тръгна с бясна сила и другите държави отчитаха стотици умрели на ден, хиляди умряха и имаше десетки хиляди заразени на ден. Ние успяхме бързо да реагираме и тествахме. Успяхме да организираме маски, защитни облекла и тестове“, посочи Борисов.

„До този момент се справихме успешно. Сега поетапно успяваме да пуснем тези места, където да се възвърнат работни места и да се спазват противоепидемични мерки.

Надявам се до 24 май да пуснем и детските градини, защото работещите родители трябва да могат връщайки се на работа, да оставят децата си. Работим в тази посока. Ще отворим фитнесите и моловете. Във времето на криза всеки търси държавата. Благодаря на всички, които са дарили и лев, но всички са обърнати към държавата“, допълни той. „На опозицията ѝ е много неприятно, че се справихме в тази война“, допълни той.

По думите му в момента всички хранителни магазини и производства работят на пълни обороти. „На този бранш ние не им забранихме да работят“, посочи той.

Източник: Focus-news

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече