петък, юни 5, 2020

Премиерът Бойко Борисов: Две години се бавиха отчуждителните процедури за околовръстния път на София, но това го обещахме на софиянци и ще го има

Две години се бавиха отчуждителните процедури за околовръстния път на София, но това го обещахме на софиянци и ще го има. Това каза премиерът Бойко Борисов при проверка на строителните дейности на околовръстния път на София в участъка от бул. „Цариградско шосе“ до жк. „Младост“, стана ясно от видеоклип на официалната страница на премиера във Фейсбук. „Две години се мотахме с отчуждителни процедури. Това го обещахме на софиянци и ще го има“, посочи Борисов.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посочи, че габаритът на новото трасе на околовръстния път на столицата ще бъде 36 метра с локалните платна. „27 метра ще бъде платното на околовръстното плюс локалните платна ще достигне до 36 метра“, добави той.

Премиерът посети и мястото, където ще бъде изграден мост над река Искър. Там се извършва премахване на земни маси и се подготвя за насипване с чакъл, за да не се събира вода в района.

Премиерът посочи, че в района на жк. „Младост“ ще бъде изградено голямо кръгово кръстовище. Предвижда се там трафикът по околовръстния път да минава по мост, а под него да се направи голямо кръгово кръстовище, което да успее да обслужва засиления трафик в района.

Общата стойност на проекта е близо 143 млн. лв. Дължината на трасето е 6 км. Срокът за проектиране и изграждане на пътния участък е общо 910 дни, от които 180 дни за проектиране и 730 дни за изпълнение на строително-монтажни работи. Археологическото наблюдение се осъществява от Националния археолочиески институт и музей на БАН.

Източник: Focus-news

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече