неделя, юни 26, 2022

Прокуратурата погна Мангъров

Доц. Атанас Мангъров вече се проверява от прокуратурата.

Софийската районна прокуратура (СРП) се е самосезирала и е започнала проверка след участието на доц. Атанас Мангъров в предаването на „НОВА“, в което заедно с д-р Александър Симидчиев дебатираха върху нуждата от ваксинация срещу Covid-19. Тогава Мангъров заяви, че „564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани“. Проверката на прокуратурата следва да установи дали има данни за извършено престъпление, каквото е всяването на паника с фалшива информация. Той е заявил говорителят на главния прокурор Сийка Милева, съобщава „СЕГА“.

Припомняме, че Българският лекарски съюз (БЛС) също реагира остро и определи изказванията на доц. Мангъров като „откровени лъжи“. „Разликата между „починали ваксинирани“ и „починали, ЗАЩОТО са ваксинирани“ може да е само една дума, но тя прави казаното от доц. Мангъров откровена лъжа. Лъжа, която си „играе” със страховете и притесненията на хората“, се казва в позицията на Лекарския съюз. По този повод съсловната организация сезира Столичната комисия по професионална етика, пише „СЕГА“.

„В същото предаване доц. Мангъров цитира данни от епикриза на 26 г. мъж от Плевен, за който твърди, че две седмици след ваксинация е бил в интензивното на болницата в Плевен с ДИК синдром и заяви, че има връзка между ваксинацията и последвалото настаняване в болница на младия мъж, добавяйки: „Тези случаи не се съобщават.” Твърдение, което отново не корелира с истината, изкривява и информацията и е откровена конспирация. С изказванията си, подкрепени от псевдонаучни аргументи, доц. Мангъров погазва етичните принципи на лекарската професия“, се казва в позицията на БЛС.

Миналата година бившият премиер Бойко Борисов заяви, че в България се поставят ваксини с изтекъл срок на годност. По-късно от ГЕРБ излязоха с позиция, че бившият служебен министър Стойчо Кацаров не е съобщил, че срокът на ваксините е удължен и това е причината Борисов да направи подобен коментар. Прокуратурата не намери нищо тревожно в изказването на лидера на ГЕРБ.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече