сряда, октомври 20, 2021

Промените във времето пречат на нормалното завръщане на птиците

Мъртви птици са започнали да падат от небето в цяла Европа и никой не може да обясни точно защо това се случва, съобщават световните издания. Специалистите са уверени, че много силни ветрове, наблюдавани през последните три години, са довели до смъртта на огромен брой лястовици и други птици, които мигрират за Европа от Африка.

Мъртвите птици са открити по много улици на Атина и на Егейските острови. Мария Ганоти от групата за защита на дивата природа Anima е заявила, че това е истинска катастрофа. Също така, много мъртви чапли са били открити край село в Гърция. Това изплашило не само местните жители, но и служители, които не разбирали какво се случва и защо птиците са започнали масово да умират.

В Дания са открити почти 200 мъртви патици по плажовете на Лосе. Птиците са проверени за птичи грип, но резултатите са били отрицателни. Подобно нещо се случва и в някои други страни на Европа, но никой не може да каже със сигурност каква всъщност е причината за гибелта на птиците. Повечето експерти са склонни за версията със силните ветрове, но ако птиците продължават да умират, тогава тази версия ще бъде погрешна.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече