понеделник, октомври 18, 2021

Путин за изключването от големия спорт: Наказанието не бива да е колективно

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че зад изключването на страната от големите спортни състезания може и да прозира политическо решение. Преди ден Русия получи четиригодишна забрана за участие в най-големите спортни събития, включително в олимпийските игри и на световното по футбол, както и забрана да домакинства на такива.

Путин посочи, че решението трябва да бъде анализирано. „Какво има на повърхността и какво виждам пряко – няма никакви притеснения, свързани с Руския олимпийски комитет. Ако няма такива, тогава страната трябва да може да се представя под националния флаг“, каза той, цитиран от ТАСС.

Според него ключовото е, че „всяко наказание – още от времената на римското право – трябва да е индивидуално въз основа на това, което индивидът е извършил“. „Наказанието не може да бъде колективно и да засяга онези, които нямат нищо общо с определени нарушения“, продължи той.

Путин смята, че специалистите в WADA разбират това. „Ако някои от тях взимат подобни решения за колективно наказание, тогава ми се струва, че има основание да вярвам, че не мисълта за чистия спорт е зад това, а по-скоро са налице политически оттенъци, които нямат общо с интересите на спорта и олимпийското движение.“

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече