понеделник, юни 27, 2022

Разследват длъжностно лице от Община Варна, ръководило престъпна група

Престъпната група се е занимавала с измами и документални престъпления, а бюджетът на общината е бил ощетен в големи размери, каза вътрешният министър

В началото на 2020 г. Специализираната прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу длъжностно лице от администрацията на Община Варна за това, че от януари 2016 г. е ръководило и участвало в престъпна група за измами и документни престъпления. Това стана ясно от отговор на вътрешния министър Бойко Рашков на въпрос от народния представител Цончо Ганев по време на парламентарния контрол, предаде Нова телевизия.

Рашков разказа, че в службата за борба срещу организираната престъпност във Варна през 2019 г. е постъпила информация за незаконни действия от страна на служители – експерти в администрацията на общината. Данните били, че са получавани и разпределяни облаги, с което бюджетът на общината е бил ощетен в големи размери.

Направена е справка и са събрани данни за корупционна дейност, които са изпратени на Спецпрокуратурата. През февруари 2020 г. е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са били проведени множество разпити и експертизи. През октомври 2021 г. е бил изпратен доклад на наблюдаващия прокурор.

След това Спецпрокуратурата е изискала материалите от досъдебното производство, но до настоящия момент няма получени указания към органите на МВР, обясни министър Рашков.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече