вторник, юни 28, 2022

Росен Плевнелиев очаква правителството да падне преди местните избори

Правителството трябва да се събуди, защото ни вкарва в ъгъла с импотентната си политика. Коалицията няма здрави фундаменти и ще падне преди местните избори през 2023 г. Това заяви президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев пред БНТ. 

Той не смята, че правителството може да се нарича А отборът на България, при положение, че навсякъде и всичко руши. За Плевнелиев проектът на Кирил Петков и Асен Василев е отчайващ проект и е създадена най-слабата и най-непрозрачната коалиция. „Трите исторически постижения на правителството – най-слабата коалиция изобщо в историята на България, която се клати всеки ден от скандали, имаме незаконен арест на лидер на опозицията и сме последни по Плана за възстановяване и устойчивост“, разкритикува експрезидентът. 

Изпълнението е лошо и Плевнелиев не знае докога властта ще изкара така.

Той очаква да има все повече спрени еврофондове, проблеми с върховенството на закона и все повече популизъм. 

Плевнелиев очаква проектът на Мая Манолова да е като новата Марин льо Пен, а Стефан Янев като Виктор Орбан. Ние ставаме свидетели на все повече проекти на политически инженери. Това ще е така, докато хората се опарят от популизма, каза още Плевнелиев. 

Той е убеден, че президентът Румен Радев също ще има свой политически проект. 

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече