събота, октомври 23, 2021

Състоянието на най-богатия човек Джеф Безос скочи рекордно

Състоянието на най-богатия човек в света – шефът на Амазон Джеф Безос скочи до нов исторически рекорд от 171,6 милиарда долара, пише агенция Bloomberg, като се позова на изчисления от изготвяния от нея рейтинг Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Така според Bloomberg, предишният рекорд, постигнат на 4 септември 2018 г., е подобрен – тогава богатството на Безос възлизаше на 167,7 милиарда долара.

Агенцията отбелязва, че новият рекорд е станал възможен благодарение на скок на стойността на акциите на Амазон – според резултатите в сряда те са нараснали с 4,4%, до рекордните 2878,7 долара за брой.

През първата половина на годината състоянието на Безос се е увеличило с 56,7 милиарда долара и тази ситуация, пише агенцията, „подчертава нарастващата разлика в благосъстоянието на хората в САЩ по време на най-лошия икономически срив след Голямата депресия“.

През май Comparisun, консултантска компания за малък бизнес, публикува прогнозата си, че Безос има всички шансове да стане първият с богатство над един трилион долара през 2026 година.

Според данни на списание Forbes от април, Безос остава най-богатият човек в света за трета поредна година.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече