събота, юли 31, 2021

СДС изгони Яне Янев от парламентарната група на ОДС, защото купувал гласове

Главният секретар на СДС Пламен Радонов заяви, че партията e изключила лидера на “Ред законност и справедливост” Яне Янев от парламентарната група на ОДС. Причината e подадени сигнали от местните структури на синята партия, че Яне Янев е купувал гласове по време на изборите в Сандански и Казанлък. Радонов обаче заяви, че няма доказателства за това. Янев от своя страна се закани да разкрие пред медиите как Пламен Юруков е станал лидер на СДС.

„Според сведения на структурите ни в Сандански и Казанлък, както и лични впечатления, РЗС са купували гласове по време на частичните избори за общински съветници“, заяви главният секретар на СДС Пламен Радонов.

“Бяха изнесени доста тежки аргументи срещу поведението на Яне Янев като коалиционен партньор в ущърб на СДС, заяви пред Агенция “Фокус” депутатът от ОДС Христо Кирчев.

“Аз лично съм приятел с Яне Янев, но след като има тежки аргументи срещу неговата дейност като политик, беше предложено неговото освобождаване. Приемам го, при положение, че има много сериозни мотиви”, допълни Кирчев. В парламентарната група на ОДС членуват членуват 16 народни представители, като СДС има 13.

По думите на Радонов партията не разполага с конкретни доказателства.

НДСВ: Имаме данни, че Янев е купувал гласове

Заместник-председателят на НДСВ Марина Дикова заяви, че НДСВ има доказателства, че партия “Ред, законност и справедливост” е участвала в купуването на гласове на изборите в Сандански.

Тя обясни, че доказателствата са писмени и са подадени от хора, на които не им е платено след изборите.По думите й материалите доказват, че самият Яне Янев е участвал в купуването на гласове. Дикова обясни, че доказателствата са внесени в ДАНС и НДСВ очаква агенцията да излезе със заключение по въпроса.

“Всички политици заявихме, че трябва да се ограничи купуването на гласове и корупционните практики по време на изборите, но Яне Янев от партия Ред, законност и справедливост беше първият, който застана срещу купуването на гласове”, посочи тя.

По време на частичните избори „Ред, законност и справедливост“ спечели три места в общинския съвет на Сандански и две в Казанлък. Лидерът на партията Яне Янев беше един от най-активните политици, които се обявиха срещу купуването на гласове в двата града.

Яне Янев: Отдавна щях да напусна парламентарната група на ОДС

След като стана ясно, че ще се обсъжда изключването му Янев заяви, че е имал намерение сам да напусне ОДС.
“Отдавна щях да напусна парламентарната група на ОДС, но не го сторих заради лоялност към избирателите, към лидерите, с които навремето подписахме коалиционното споразумение, заяви  пред Агенция “Фокус” председателят на РЗС.

Според Яне Янев “истерията”, която се вдига около него е заради факта, че “Ред, законност, справедливост” все повече се утвърждава като втора политическа сила вдясно след ГЕРБ.

Той се закани след 2-3 дни от РЗС ще дадат пресконференция, на която ще обяснят кой всъщност управлява СДС и как Пламен Юруков е спечелил председателското място. Предложението за изключването на Янев от ОДС дойде от лидера на СДС Пламен Юруков.

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече