събота, юли 11, 2020

Шефът на „ТАД Груп“: Такива бази данни има под път и над път

Иван Тодоров обясни, че не е подбуждал Кристиян

Сега чета, че ме определят като кибертерорист . Не зная как и по какъв начин съм обвинен. Спазвали сме всички правила за съхранение на лични данни. Не съм подбуждал Кристиян към нищо. Това каза Иван Тодоров, собственик на „ТАД Груп“. Той даде интервю за бТВ и НТВ едновременно.

Пред тях сподели: „Пътувам доста. В офиса стоя по няколко часа на седмица. Срещите ни с Кристиян са били само професионално. Ние не сме пъдари на нашите служители. Билетите за Канада, където сега се намирам, са купени преди два месеца. Следващата седмица се прибирам. Не се притеснявам. Надявам се на подкрепа от обществото.

Такива бази данни има под път и над път. Може да има бази за банки, институции. Нямам представа какво има на компютъра на Кристиян. Служителите нямат право да влизат в други системи. Ако го направят имат наказание от 100 000 лева. На моя компютър няма нищо. Защо да го правим това нещо. Не съм обвързан с нито една партия. Не са ме търсили, аз нямам връзка с такива хора. Не съм го карал да източва база данни от други компании или институции. Самата фирма е изградена от специалисти за киберсигурност. В момента сме жертва. По някаква причини държавата се е обърнала срещу мен. Не мога да коментирам дали е удар от конкуренцията. Адвокатите смятат, че всичко е нагласено. В офиса съм по няколко часа на седмица. Само съм инвеститор в тази фирма“.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече