неделя, октомври 24, 2021

Шефовете на НАП и Агенция „Митници“ са освободени заради системно несправяне със задълженията и ниски стандарти на работа

Досегашният шеф на НАП е отстранена за системно не справяне на задълженията, заяви служебният министър на финансите Асен Василев.

Галя Димитрова е освободена от длъжност заради системно неизпълнение на служебните си задължения от 2017 до 2020 г. При над 4,29 млрд. лв. събраните са едва 2,25 млрд.

Непотвърждаване на ревизионните актове на НАП, което говори за ниско качество на работата в агенцията. Той цитира, че само 65% са били потвърдени по всички инстанция, останалите – не.

Освен това служебният министър на финансите посочи, че Върховният административен съд е потвърдил, че НАП е проявил неправомерно бездействие за защита на личните данни по време на хакерската атака, при която бяха източени имена и адреси на милиони български граждани.

Новият шеф на НАП е културистът Румен Спецов.

Рокада и в митниците – шеф на Агенцията става Павел Тонев на мястото на Георги Костов. Мотивите на финансовия министър са ниски стандарти на качеството на работа.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече