понеделник, юни 17, 2019

Ще има ли нови спонсори на спорта у нас от света на залаганията?

Все по-често виждаме спортни клубове или индивидуални спортисти, които са спонсорирани от букмейкърски компании. И това не е никак неочаквано, тъй като спортът и залаганията като че ли винаги са вървели ръка за ръка.

България е сред първите места по отношение на спонсорствата от страна на букмейкърски компании, особено що се отнася до футбола. Страната ни обаче далеч не е единствената – това е практика в над 20 държави в Европа.

У нас Efbet е основен спонсор на „Левски“. Компанията е спонсор и на редица други клубове, сред които „Лудогорец“. Winbet пък е спонсор на ЦСКА-София и „Ботев“, както и на Кубрат Пулев, а bet365 има партньорството със „Славия“.

Участието на букмейкърските компании като спонсори на спортни клубове и индивидуални спортисти никак не е случайно, като се има предвид какво голямо количество от феновете решават да се включат по-пряко в любимия си спорт със залози, което за тях увеличава и тръпката от очакването на крайния резултат.

А редица сайтове като https://nostrabet.com отиват и по-далече, като помагат на феновете с упътвания и сравнения между букмейкърите, което прави залагането дори по-лесно.

Футболът обаче далеч не е единственият спорт, в който се наблюдават такива спонсорства. Букмейкърски компании подпомагат още националите по волейбол, редица баскетболни клубове, както и индивидуални спортисти.

Тези спонсорства носят доста необходимата финансова стабилност на тези клубове и спортисти, а няма съмнение, че спортът у нас има сериозна нужда от финансиране, за да може да се развива и да се осигурят по-добри условия за подготовка. Професионалните отбори като цяло трудно се издържат сами, а в България това е на практика невъзможно.

Не е малък приносът на букмейкърските компании и по отношение на по-малко популярните у нас спортове като конната езда например. Залаганията за тези спортове до голяма степен увеличават и тяхната популярност сред феновете, което иначе не би се случило.

В същото време постоянно наблюдаваме разширяване на границите и развитието и на по-нетрадиционни видове спорт като виртуалните и електронните спортове. Заради голямата им популярност, която в същото време и постоянно расте, букмейкърите започват сериозно да обръщат поглед и към тях. Някои букмейкъри отиват дори и по-далече, като подпомагат и организират редица състезания за електронни спортове. Такъв е примерът с Pinnacle Sports.

Тези партньорства в бъдеще не само ще се запазят, но и със сигурност ще се разгръщат все повече. Една от основните причини за това е интересът от страна на феновете, които не само наблюдават тези спортове, а и все повече се включват със залози за любимите си отбори и играчи.

С развитието на технологиите със сигурност ще се появяват и нови видове спорт и играчи, а заедно с това и ще се увеличава необходимостта от финансова подкрепа за тях и възможности за букмейкърите да направят една такaва стъпка.

Засега на пазара има няколко основни големи букмейкърски компании, но не е изключено на пазара да се появят и нови играчи, което ще направи сферата още по-интересен, ще увеличи конкуренцията и съответно на предлаганите от букмейкърите услуги. Това винаги е плюс и за желаещите да залагат за любимите си спортове, защото имат възможността да получават все по-добри условия.

А пространство за появата на такива нови играчи има – точно с развитието на нетрадиционните видове спорт, които без съмнение могат да привлекат вниманието на различни компании, желаещи да навлязат на нашия пазар. Истина е, че у нас като че ли нещата се случват по-бавно, но развитие несъмнено има, а има и интерес от страна на потребителите, което в крайна сметка е най-мощната движеща сила.

Развитие без съмнение ще видим и с напредването на мобилните технологии. Това ще позволи на познатите вече букмейкърски компании да продължат да развиват дейността си в различни посоки, а освен това ще направи място и за появата на нови компании, които да могат да предлагат нови търсени услуги.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече