сряда, април 8, 2020

Ще има ли нови спонсори на спорта у нас от света на залаганията?

Все по-често виждаме спортни клубове или индивидуални спортисти, които са спонсорирани от букмейкърски компании. И това не е никак неочаквано, тъй като спортът и залаганията като че ли винаги са вървели ръка за ръка.

България е сред първите места по отношение на спонсорствата от страна на букмейкърски компании, особено що се отнася до футбола. Страната ни обаче далеч не е единствената – това е практика в над 20 държави в Европа.

У нас Efbet е основен спонсор на „Левски“. Компанията е спонсор и на редица други клубове, сред които „Лудогорец“. Winbet пък е спонсор на ЦСКА-София и „Ботев“, както и на Кубрат Пулев, а bet365 има партньорството със „Славия“.

Участието на букмейкърските компании като спонсори на спортни клубове и индивидуални спортисти никак не е случайно, като се има предвид какво голямо количество от феновете решават да се включат по-пряко в любимия си спорт със залози, което за тях увеличава и тръпката от очакването на крайния резултат.

А редица сайтове като https://nostrabet.com отиват и по-далече, като помагат на феновете с упътвания и сравнения между букмейкърите, което прави залагането дори по-лесно.

Футболът обаче далеч не е единственият спорт, в който се наблюдават такива спонсорства. Букмейкърски компании подпомагат още националите по волейбол, редица баскетболни клубове, както и индивидуални спортисти.

Тези спонсорства носят доста необходимата финансова стабилност на тези клубове и спортисти, а няма съмнение, че спортът у нас има сериозна нужда от финансиране, за да може да се развива и да се осигурят по-добри условия за подготовка. Професионалните отбори като цяло трудно се издържат сами, а в България това е на практика невъзможно.

Не е малък приносът на букмейкърските компании и по отношение на по-малко популярните у нас спортове като конната езда например. Залаганията за тези спортове до голяма степен увеличават и тяхната популярност сред феновете, което иначе не би се случило.

В същото време постоянно наблюдаваме разширяване на границите и развитието и на по-нетрадиционни видове спорт като виртуалните и електронните спортове. Заради голямата им популярност, която в същото време и постоянно расте, букмейкърите започват сериозно да обръщат поглед и към тях. Някои букмейкъри отиват дори и по-далече, като подпомагат и организират редица състезания за електронни спортове. Такъв е примерът с Pinnacle Sports.

Тези партньорства в бъдеще не само ще се запазят, но и със сигурност ще се разгръщат все повече. Една от основните причини за това е интересът от страна на феновете, които не само наблюдават тези спортове, а и все повече се включват със залози за любимите си отбори и играчи.

С развитието на технологиите със сигурност ще се появяват и нови видове спорт и играчи, а заедно с това и ще се увеличава необходимостта от финансова подкрепа за тях и възможности за букмейкърите да направят една такaва стъпка.

Засега на пазара има няколко основни големи букмейкърски компании, но не е изключено на пазара да се появят и нови играчи, което ще направи сферата още по-интересен, ще увеличи конкуренцията и съответно на предлаганите от букмейкърите услуги. Това винаги е плюс и за желаещите да залагат за любимите си спортове, защото имат възможността да получават все по-добри условия.

А пространство за появата на такива нови играчи има – точно с развитието на нетрадиционните видове спорт, които без съмнение могат да привлекат вниманието на различни компании, желаещи да навлязат на нашия пазар. Истина е, че у нас като че ли нещата се случват по-бавно, но развитие несъмнено има, а има и интерес от страна на потребителите, което в крайна сметка е най-мощната движеща сила.

Развитие без съмнение ще видим и с напредването на мобилните технологии. Това ще позволи на познатите вече букмейкърски компании да продължат да развиват дейността си в различни посоки, а освен това ще направи място и за появата на нови компании, които да могат да предлагат нови търсени услуги.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече