вторник, октомври 15, 2019

След 5 години в половината свят ще има 5G

След 5 години в половината свят ще има 5G, сочат прогнозите на компанията Ericsson. Най-бързо технологията ще бъде въведена в Северна Америка – през 2024 г. 63% от мрежата ще работи под режим на 5G. На второ място ще е североизточна Азия – 47%, а трета ще е Европа – 40%.

В някои държави интернет доставчиците вече пусната 5G за търговски цели. Глобалният трафик на данни в мрежата продължава да расте и през първото тримесечие на текущата година той се е увеличил с 82% спрямо същия период на 2018-а. Важна роля за ускоряване навлизането на 5G играят производителите на чипове и устройства, които трябва да осигурят въпросната мрежа в следващото поколение смартфони и таблети, коментират експертите на Ericsson.

Към края на 2019 г. се очаква в света да бъдат произведени над 10 млн. броя мобилни телефони, поддържащи 5G. За лидери в областта на производството се борят САЩ и Китай и именно пазарът на въвеждането на технологията 5G стана една от причините, поради което американското правителство включи в „черния списък” китайската компания Huawei – един от главните лидери на този пазар. Самите китайци се смятат за безспорни лидери в тази област.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече