петък, септември 17, 2021

Случаят Янек Миланов: Проверяват заведения в Дупница, свързани с Каплата и братя Галеви

Шофьор на джип минал през крака на полицай при проверка в парк Рила, съобщи прокуратурата

Икономическа полиция и НАП започват масови проверки на заведения в Дупница, чиято собственост се свързва с Васил Капланов – Каплата и братя Галеви. 

Под надзора на прокуратурата на територията на Дупница и околните населени места, са започнали съвместни проверки на търговски обекти. В проверките участват служители на НАП, ГИТ, Икономическа полиция и ГДПБЗН, съобщиха от прокуратурата. 

Вчера Районният съд в Дупница остави под домашен арест Капланов – мъжът, с когото се твърди, че е последната среща на изчезналия Янек Миланов. 

Задържана и освободена бе и жената на Капланов, тя е отказала да се подложи на детектор на лъжата. 

Вероятно част от заведенията ще бъдат затворени след проверките днес, съобщи БНТ, като се позовава на свои източници. Втори ден продължава издирването на Янек Миланов, претърсват се и изоставени сгради в града. 

Служители на Охранителна и Икономическа полиция, както и на ДАИ, са започнали проверки за осъществяването на нерегламентирани превози с джипове на туристи на територията Национален парк „Рила“.

В хода на проверката шофьор на едно от МПС-та е преминал през крака на полицейски служител, съобщиха още от обвинението. 

Работата по случая продължава.

Източник: Offnews

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече