неделя, юни 26, 2022

Социолози: Почти всички партии се намират в тежка криза, засега коалицията е стабилна

Всички партии, с изключение на „Възраждане“ донякъде, се намират в тежка криза. Това каза социологът Кольо Колев в предаването „Говори сега“ по БНТ.

Причината за това според него е сблъсъкът на икономическа, енергийна и инфлационна криза и дисонансът между правителството и общественото мнение по въпроса за Украйна. Отказът от плащане в рубли за газовите доставки от руската страна по думите му е нанесъл последния удар върху доверието на обществото във властта.

Антикризисните мерки на правителството според Колев са стъпка в правилната посока и обхващат големи слоеве от населението от инфлационния ефект.

Според социолога Петър Чолаков хората имат основание да се притесняват от настоящата икономическа ситуация. Правителството по думите му би могло да се справи и по-добре с овладяването на кризите, но трябва да бъде отчетен и факта, че има неща, които не са в пряк негов контрол.

Внушенията, които идват от коалицията, са, че тя е стабилна. Препъникамъкът пред коалицията според него няма да бъде темата „Северна Македония“, а продължаващият спад в доверието към правителството и желанието участниците в коалицията да запазят доверието на избирателите си.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече