четвъртък, август 5, 2021

Таня Михайлова: Националната грипна ваканция е до 11 март

„Грипна ваканция до сряда е обявена в цялата страна. А сега и заради открития коронавирус у нас мерките се затягат още повече. На този етап националната грипна ваканция е до 11 март, разбира се следи се динамично обстановката, но всички ученици в България са във ваканция до 11 март, което е сряда“, каза в студиото на сутрешния блок на БНТ Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката.

Единствено правят изключение Плевен и Габрово където във висшите училища, училищата, детските градини и яслите учебните занятия са преустановени до второ нареждане.

Със заповед на министъра на здравеопазването за детските градини беше разписан режим, в който родителите, ако преценят, да не водят децата си. В този период отсъствия не се пишат на децата. За Плевен и за Габрово категорично е затворен приемът.

„Изпратено е писмо, с което се задължават образователните институции да вземат мерки още преди началото на грипната епидемия.

Те включват ежедневно почистване с препарати за дезинфекция. През и след междучасията – почистване на коридорите, на стаите, повърхността на чиновете.

Децата трябва да знаят, че трябва да си мият много често ръцете. Училищата трябва да осигурят сапун“, коментира още Таня Михайлова. Добре е учениците да си носят храна от дома. Бутилките за многократна употреба трябва да бъдат стерилизирани.

„Системата за образование може да поеме дните, в които децата са в грипна ваканция, на този етап. Ако част от материала не бъде усвоен, ще бъде преподаден в началото на следващата година. Материал, който не е усвоен качествено, няма да влиза във външно оценяване и матури“, коментира още зам.-образователният министър.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече