понеделник, октомври 18, 2021

Терористична атака в Лондон (ВИДЕО)

Извършителят е  застрелян от полицията в Лондон, съобщи БиБиСи след като е извършил атака с нож срещу няколко души. По данни на МВР няма пострадали българи. 

Властите в британската столица разглеждат случая като терористичен акт. Очевидци споделят, че са чули няколко изстрела около 14 ч. британско време, както и свидетелстват за няколко медицински екипи, които са оказали помощ на пострадали.

Мъжът, елиминиран от полицията в Великобритания, се оказва известен престъпник, наскоро излязъл от затвора.Той е бил наблюдаван от полицията в момента на престъплението. Това се казва в изявление на помощник-комисаря на Скотланд Ярд Люси Дорси.

“Въоръжени полицаи, които участваха в предупредителна разузнавателна операция за борба с тероризма и последваха заподозрения, веднага реагираха, като стреляха по мъжа”, каза представител на Скотланд Ярд. Както британските медии подчертават, това е обяснението, защо толкова бързо властите са идентифицирали инцидента като терористичен акт.

„Заподозреният наскоро беше освободен от затвора, където излежаваше присъда за престъпления, свързани с ислямизма“, добави Дорси.

Няма данни за пострадали български граждани в инцидента в Южен Лондон, при който хора бяха намушкани с нож. Случаят се разглежда от полицията към момента като терористичен акт, съобщават МВР.

Посолството ни в Лондон следи ситуацията и в контакт с местните власти. При необходимост българските граждани могат да се свържа​т с екипа на мисията ни на следните телефони: +44 20 7581 3144, +44 20 75849400.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече