събота, август 8, 2020

Тонове уиски изгоря в пожар заради мълния (ВИДЕО)

Пожарникари от 4 окръга едва удържали пламъците

Тонове хубаво уиски изгоряха, след като мълния подпали склад в американския щат Кентъки.

В пожара изгорели 45 000 бъчви с бърбън на известната компания „Джим Бийм“, съобщават американските телевизии, които показаха сурови кадри на пожара.

Леснозапалимата течност разпалила още по-силно пожара и пламъците му бързо обхванали и втори склад.

Повече от 40 пожарникари от четири окръга са били необходими за овладяването на стихията, която напълно изпепелила склада за алкохол в окръг Уудфорд. Огнеборците все пак успели да спрат разпространението на пламъците и към други сгради наоколо, съобщава ABC News.

Първоначалната версия е, че мълния е паднала върху дърво, в непосредствена близост до оградата на складовете. Поразеното дърво лумнало в пламъци, които бързо се разпространили и обхванали сградите.

Въпреки това няма официална версия за пожара, тъй като все още мястото е твърде опасно и не може да започне разследване, съобщават от противопожарната служба.

За щастие, по време на инцидента, никой не е пострадал.

Любителите на уискито също не трябва да се притесняват. Макар бройката от 45 000 бъчви да изглежда впечатляваща, това е малък процент от около 3,3 милиона бъчви, които „Джим Бийм“ държи на склад в щата Кентъки.

„Складът, който беше унищожен, съдържаше 45 000 бурета със сравнително младо уиски. Като се има предвид възрастта на изгубеното уиски, този огън няма да повлияе на потребителите“, заяви Бим Сунтори в изявление за ABC News.

Пожарникарите позволиха на склада да продължи да гори до сутринта, заради опасения, че отлагането, на отпадъчните води от изгорелия алкохол в почвата, може да замърси водоизточниците в района.

„В този момент екологичните съображения са приоритет, защото огънят вече е нанесъл щетите, които можеше да нанесе на складовите помещения“, заяви Дрю Чандлър, директор на управлението за извънредни ситуации на окръг Уудфорд.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече