вторник, юни 28, 2022

Топ 3 често срещани въпроса за транспортната борса

Транспортната борса може да бъде идеалното решение за намиране на нови възможности, както за превозвачите, така и за тези, които имат стоки за транспортиране, като се има предвид, че съвременните технологии позволяват много по -опростен подход за сближаване на търсенето с предлагането. Или обратното.

И така, ето един от 3-те най-често срещани въпроса относно полезността на такава електронна платформа в областта на пътния транспорт, както и как работи:

Какво е електронна транспортна борса?

Електронната транспортна борса е развита около онлайн-а. С други думи, това е платформа, достъпна в Интернет, като основната област на приложение е пътния товарен транспорт.

В сравнение с други видове товарни превози, извършвани на континентално и междуконтинентално ниво – железопътен товарен транспорт, морски товарен транспорт, въздушен товарен транспорт – пътният товарен транспорт включва най-голям брой оператори.

Причината е свързана основно с много по-лесен достъп до тази професия. Поради това голям брой оператори могат по-добре да поддържат нуждите на тези, които имат стоки за транспортиране, както до дестинации в страната, така и до дестинации в ЕС и други области по света.

Как работи транспортната борса?

Подобна програма, работеща в интернет, събира на същата уебсайт страница:

 • Желаещите да превозват стоки (налични камиони)
 • Тези, които трябва да изпращат / получават стоки (компании бенефициенти)
 • И така,  ето по-долу как една такава връзка може да се развие с помощта на онлайн-а:
 • Определена компания има стоки за транспортиране, поради което използва електронната транспортна борса, за да публикува конкретна обява, като посочва описанието на товара и маршрута. Това е заявка за транспорт.
 • Определен превозвач, търсейки стока за превоз, преглежда съответната заявка и при интерес към съответните  предпоставки може да се свърже със собственика на обявата, като му отправи заявка за транспорт.
 • На електронна борса за транспорт е възможен и сценарият, при който наличен превозвач публикува обява , като с него следва да се свърже фирма разполагаща със стоки за транспортиране, заинтересована от направената от него оферта.

С други думи, транспортната борса е мястото, където Търсенето се среща с Предлагането.

Какви са разликите между различните транспортни борси?

Страните, които се срещат на такива онлайн платформи, имат общи интереси, свързани с определени пътни маршрути или определени дестинации. Следователно първата разлика, която се наблюдава лесно между електронните борси, е свързана с географската област от интерес за компаниите бенефициенти и превозвачите.

Според този първи критерий за разграничаване на електронните транспортни борси има:

 • Национални транспортни борси;
 • Регионални транспортни борси;
 • Международни транспортни борси.

Вторият критерий, по който електронните борси за пътен транспорт се различават една от друга, е свързан с предлаганата ликвидност. „Ликвидност“ означава общият брой заявки за транспорт, публикувани в даден момент. Следователно има платформи от този тип с по-висок оборот на обяви, както и платформи , които не предлагат добра ликвидност на потребителите.

Други възможни разлики между електронните транспортни борси:

 • Адаптивност към мобилни устройства (телефон, таблет);
 • Ефективността на екипа за  обслужване на клиенти при управление на проблеми;
 • Ползване на услугите безплатно или срещу заплащане;
 • Брой чужди езици, налични за потребителите на борсата др

В заключение, използването на транспортна борса предлага много предимства, както за тези, които имат стоки за транспортиране по пътища, така и за тези, които ги търсят: лесно публикуване на информация, достъп до взаимосвързана мрежа от платформи, прозрачност за възможните партньори и т.н.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече