сряда, август 12, 2020

Вода от манастир лекува гейове

Фалшива обява вгорчи живота на цяло село, защото вкара в гей скандал манастира край бургаското село Голямо Буково. Според текста, водата от аязмото в светото място лекувала хора с хомосексуални наклонности, съобщи TV7.

Литър от лековитата вода се продавал за 50 ст, а само за да влязат в обителта, желаещите плащали по 5 лв. За обявата се разбрало, след като в манастира звъннал лекар, който доброволно предложил да помага.

Манастирът „Животоприемен източник“ е поредният, паднал в жертва на църковни крамоли и страсти. Почти изоставената обител по нищо не дава вид, че от години е обект на жестоки разпри. Игуменът отец Веселин разказва, че фалшивата обява, пусната от негово име, е поредната интрига и кален номер в списъка. Според него зад пъкления план стои пенсионираният бивш свещеник от манастира – отец Евтимий.

Обявата, която наскоро се появи в няколко интернет страници, гласи, че водата от извора лекува хора с психически заболявания, а също и такива с обратна сексуалност. За тях нощуването в манастира било безплатно, а за тези, които искат да си налеят, цената е 50 ст. за литър.  „Дойдоха хора от Стара Загора да си купят вода. Ако беше така тази вода няма да стигне. Но тя лекува само очи, стомах и крака, защото е с постоянна температура, разказват от манастира.

Иконописецът дядо Никола, който от две години живее в затънтената обител, е силно притеснен за репутацията на манастира. Отец Веселин твърди, че не само той е жертва на злословия от страна на пенсионирания Евтимий. Обект на доноси са били Комисията по вероизповедания и дори сливенският митрополит Йоаникий, който преди време разпоредил скандалният отец да напусне манастира.

Според отец Веселин досега нито един хомосексуалист не се е появил в манастира, подмамен от обявата за лековитата вода. Игуменът, който е 14-о поколение свещеник, заяви, че обмисля да сезира прокуратурата. От дирекцията по вероизповеданията казват, че интригантът Евтимий не е в клира на БПЦ. Отлъчен е дори от алтернативния синод на дядо Пимен. Сега се подвизавал в Пловдив в някаква финансова къща. преди година той се опитал да регистрира дори собствено вероизповедание.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече