събота, февруари 29, 2020

Започнете да спестявате повече в 10 лесни стъпки

Да се съобразим предварително със семейния бюджет си е истинско ежемесечено битово предизвикателство.

Непредвидени разходи, задоволяване на делнични потребности, импулсивна суета – всички тези фактори се отразяват катастрофално върху съдържанието на портфейла ни и изискват незабавно взимане на съответните мерки, преди да сме останали без пукната пара.

Известна народна мисъл гласи, че „на едни не им стигат пари за сладолед, а на други – за самолет“. Независимо какъв е вашият финансов казус, това е трудно, но не невъзможно начинание. Тук сме, за да ви се притечем на помощ, за да върнете делничния комфорт в живота си!

Избягвайте да хапвате „на крак“. Освен че обядът ви няма да е пълноценен, ще похарчите повече за храна, отколкото е необходимо.

Отървете се от вредните си навици като тютюнопушенето. Освен че вредят на здравето ви, се отразяват пагубно и на месечния ви бюджет.

Продайте вещите, които не ползвате. Обмислете да се отървете от уреди или предмети с колекционерска стойност, от които вече не се интересувате. Дори да нямате особено желание да се разделяте с тях сега, след време ще се убедите, че решението е било правилно.

Инвестирайте в подаръците време, а не пари. Освен това ви насърчаваме да запазите подаръчните опаковки, за да ги използвате повторно. Друга алтернатива е ръчното опаковане с подходяща хартия. 

Сменете всички обикновени крушки вкъщи с енергоспестяващи. 

Четете съдържанието на флаерите, които ви раздават по пътя към работа. Някои от тях могат да са безплатни купони или талони за отстъпка.

Сравнете цените на магазина, от който пазарувате хранителни стоки, с неговия квартален конкурент. Възможно е да предлага по-добри алтернативи.

Приготвяйте си храна вкъщи, преди да тръгнете за работа. Ще спестите от парите, които сте давали за обяд.

Грижете се за здравето си и не пропускайте профилактичен преглед. Ще си спестите редица главоболия и неприятни инвестиции в лекарства и прегледи. 

Пазарувайте с предварително подготвен списък с продукти, за да имате пълен контрол над бюджета си.

Източник: Edna.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече