понеделник, октомври 18, 2021

Започва втората фаза на ваксинирането срещу COVID-19 у нас

В страната са имунизирани общо 29 122 души

Започва втора фаза на имунизирането в България. От днес ваксините срещу коронавирус ще се поставят и в домове за възрастни хора. Имунизациите стартират както за старите хора, така и за и персонала в социалните домове. Те ще бъдат извършени от мобилни екипи на регионалните здравни инспекции.

В София ваксинацията срещу COVID-19 ще започне в две социални институции за възрастни хора – Дом „Надежда“ и този в „Зона Б-5″. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Общо 30 души в тях са пожелали да се имунизират срещу коронавируса. В този брой са включени потребителите и персонала.

Кметът посочи, че е създадена организация със Столичното РЗИ. „Екипите се състоят от лекар и медицинска сестра от общинските болници и ДКЦ-та. Цялата логистика се организира от общинската Дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Осигурена е линейка на място. Разчитаме на лекарите и специалистите, за да можем да помогнем на тези уязвими групи да са по-спокойни“, уточни градоначалникът.

Фандъкова съобщи, че общо около 30% от потребителите на общинските домове са пожелали да се ваксинират. „Столичната община се грижи за осем домове за възрастни. Разбира се, ние сме поканили частни, ако имат желание, да се включат в тази организация“, допълни столичният кмет. Тя посочи, че РЗИ е осигурило ваксини за всички желаещи от домовете за възрастни.

Ваксинирани в страната срещу COVID-19 са вече 29 122 души.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече