четвъртък, октомври 22, 2020

Защо България е предпочитана дестинация за дентален туризъм?

Не само цените са определящи, когато пациентите търсят услугите на денталните практики у нас

Денталният туризъм е особено развит през последните години, а България става все по-атрактивна дестинация в това отношение. Посещението на исторически обекти по време на ваканцията върви паралелно с провеждането на специализирано стоматологично лечение. Основният акцент е върху лечението на зъбите, но възможността да се съчетае полезното с приятното е изключително примамлива оферта.

Ето кои са ключовите предимства, с които родните зъболекари успяват да спечелят чужденците:

Любителите на летни емоции са привлечени от Черноморското крайбрежие, жаркото слънце и красивите ни пясъчни ивици. Не на последно място за тях стоят и местата, които могат да посетят и да разгледат богатото ни културно-историческо наследство. Развитите морски и планински курорти в България са прекрасна възможност за всички, които обичат модерните форми на почивка, като балнео, СПА и уелнес туризъм. На фона на всички недостатъци, върху които често сме склонни да се фокусираме, благоприятният климат е допълнителна предпоставка за интерес от хората зад граница.

В сравнение с останалите държави в Европа, на наша територия денталните услуги се извършват не само качествено, но и бързо. Професионалното и лично отношение включва използването на иновации, сред които софтуер за планиране на лечение, известяване за записани часове, обратна връзка с пациентите и т.н. В централните части на големите градове са разположени достатъчен брой стоматологични кабинети, които могат да предложат всеки вид съдействие, включително поставяне на зъбни импланти и коронки, избелване на зъбите и т.н. Центровете са оборудвани съвременно и следват последните новости в денталната медицина в България, САЩ и Европа.

На практика дори езиковата бариера е скъсена, защото в повечето дентални практики се общува свободна на няколко чужди езика, а при нужда се търси помощта на посредник. Националностите, които проявяват силен интерес към този вид туризъм у нас, са основно Норвегия, Англия, Русия, Германия, Швеция, Дания.

Създадена е връзка и се поддържат контакти с различни туристически фирми, които предлагат пакети за гостите, насочващи ги към опцията за зъболекарско лечение в България. Всичко това улеснява значително пътуванията към страната ни на туристи, които желаят да инвестират в коригиране на несъвършенства или във възстановяване на състоянието на зъбите си. Така, наслаждавайки се на лятната си ваканция и на морето, те получават уникален шанс да се погрижат за усмивката си и да се завърнат удовлетворени в родината си.

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече