неделя, ноември 22, 2020

1 млн. лв. гаранция за свободата на жената до Васил Божков

Апелативният наказателен съд определи гаранция за свободата на жената до обвиняемия бизнесмен Васил Божков – Елена Динева, на 1 милион лева. Решението е окончателно.

Преди седмица Специализираният съд определи гаранция от 750 000 лв., които защитата обяви, че са непосилни за Динева, защото сметките й са запорирани. Апелативният спецсъд измени това определение и увеличи размера на паричната гаранция.

Преди съдът да се произнесе защитникът на Елена Динева – Людмил Рангеров, обяви, че ако паричната гаранция остане 750 000 лв., клиентката му ще остане в ареста. Решението било нейно.

Елена Динева е в ареста от края на февруари по обвинения за участие в престъпна група, ръководена от Васил Божков. На 20 февруари специализираният съд ѝ наложи гаранция от рекордните 1.5 млн. лв., за да бъде пусната на свобода, но седмица по-късно апелативният съд прецени, че трябва да ѝ бъде наложена най-тежката мярка „постоянно задържане под стража“.

Срещу гаранция от 1 млн. лв. бе пуснат на свобода синът на Божков – Антон, който е обвиняем за участие в организирана престъпна група.

Източник: Offnews.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече