сряда, октомври 20, 2021

18-годишният Тимур Бекмансуров е масовият убиец в университета в Русия

Младеж е масовия убиец в университета в Перм. 

Въоръженият 18-годишен Тимур Бекмансуров откри огън в Пермския държавен национален изследователски университет в Русия на 20 септември около 11 ч. Това съобщава руската медия Meduza. Предполага се, че нападателят е изстрелял най-малко 30 патрона, като най-вероятно е използвал травматично оръжие. Има 8 загинали. Студентът е задържан, а всички занятия в университета са отменени, предаде Фрог нюз.

Заради инцидента учениците са започнали да скачaт през прозорците, надявайки се да се спасят от куршумите. Мнозина пък са се барикадирали в класните стаи. В същото време, според студентите един учител след началото на стрелбата, е отказал да прекъсне урока и да барикадира входа. Дори е настоявал, че ще изпита студентите върху материала, който преподава. Името на учителя не е разкрито.

По последна информация при стрелбата са загинали осем души. Първоначално бе обявено, че жертвите са пет, но впоследствие бройката ин нарастна. Не е изключено през деня тя да продължи да се увеличава, тъй като се съобщава и за немалко ранени.

Министерството на здравеопазването казва, че 19 души са ранени. Медии пък пишат, че броят им е 20. По непотвърдена информация в тежко състояние са и  университетските охранители.

Нападателят в университета е задържан. Малко след инцидента бе съобщено, че той  е убит, но на този етап това не се потвърждава. По време на ареста стрелецът е оказал въоръжена съпротива и затова е ранен. По-късно университетът съобщи във ВКонтакте (бел. ред. руска социална мрежа), че терористът е убит, но след това  съобщението „изчезна“.

Установено е, че стрелбата е открита от 18-годишния Тимур Бекмансуров.

Преди да открие огън, той публикува в социалните мрежи съобщение, че не иска действията му да се разглеждат като терористична атака. Заявява, че не е член на екстремитски организации.

Припомняме ви, че през май месец тази година в Казан 19-годишният Ильназ Галявиев нахлува в гиназия, стреляйки и убивайки десетки деца и учители. От негови публикации в социалните мрежи става ясно, че той е твърдял: „на света не трябва да остане жив човек и хората са грешка на вселената“. В крайна сметка той самият заяви, че мотивът за престъплението му е омраза.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече