четвъртък, септември 23, 2021

3те индустрии, които се развиха по време на глобалния локдаун

По време на пандемията с коронавирус, много хора си останаха вкъщи. Някои работят дистанционно, други са преустановили професионалните си задължения, а трети са под карантина. Колкото и странно да звучи някои индустрии не само оцеляха при глобалния локдаун, но и се развиха допълнително. Предлагаме Ви да видите кои бизнеси отчетоха възход във времена на криза с Ковид-19 и успяха да спечелят немалко пари от своите дейности.

1 – Фармацевтичната индустрия

Нормално е, когато навън върлува смъртоносният Covid-19, много хора да използват услугите на фармацевти. Аптеките отчитат високи обороти, тъй като клиентите им постоянно се запасят с различни антивирусни средства, макар и те да не лекуват коронавирус. Повишеният интерес към фармацевтичната индустрия може да се забележи с просто око, заради големите опашки и постоянното търсене на медикаменти онлайн.

Освен препарати срещу вируси и инфекции, се изкупуват масово лекарства от първа необходимост, като на моменти се вижда и презапасяване, което обаче не е препоръчително, защото фармацевтите споделят, че няма недостиг на медикаменти. С отбелязването на ръст от болни с коронавирус, се търсят антибиотици и други специални препарати. Заедно с това има и огромен интерес към маски, ръкавици и дезинфектанти.

На фона на всичко това, можем да твърдим, че фармацевтичната индустрия е една от най-силно развитите през цялото време на кризата с Ковид-19. В интернет пространството се спекулира с всякакви числа, като ние не знаем точния им размер, но е сигурно, че печалбите са солидни.

2 – Онлайн магазини, услуги и развлечения

Глобалният локдаун държи хората по домовете си. Някои си налагат сами карантина, за да стоят настрана от вируса. Естествено, когато нещата са поставени по този начин, гражданите имат нужда от храна, вода, услуги и развлечения, без да напускат жилището си. Интернет реши този проблем, като предложи на обществото електронни магазини, от които може да се пазарува с поръчка до даден адрес, както и възможности за плащане на битови сметки – ток, телефон, вода и други.

В развлекателния сектор също има повишено търсене. Така например, все повече пълнолетни играчи залагат в сайтовете на лицензираните онлайн букмейкъри. Освен спортните залагания, им се предоставя възможност да играят на казино игри, лотарии, тото и всякакви други забавления. Не е тайна, че вратите на наземните букмейкъри и игрални зали останаха затворени, като от тази гледна точка, можем да кажем, че представителите на игралната индустрия в частта онлайн хазарт, също се радват на добри парични постъпления в своите каси.

3 – Лична хигиена и красота

Ясно е, че най-добрият начин за превенция срещу Ковид-19, е поддръжката на добра лична хигиена. В този ред на мисли, представителите на обществото все по-често се насочват към покупка на различни антибактериални сапуни, средства за дезинфекция, душ гелове и разнообразни видове козметика за мъже и жени. Това, че хората са по домовете си, не значи, че не бива да се поддържат в приличен външен вид, и да се грижат за добрата си хигиена, а това си личи през направените продажби на подобен тип стоки от старта на пандемията до ден – днешен.

Ако се вгледаме в резултатите от търсене на ключови думи в Google, ще забележим, че все по-често има търсения на думи, каквито са красота, хигиена, дезинфектанти, дезинфекция и други. Това още един път красноречиво доказва, че компаниите в този сектор, са постигнали ръст в продажбите и са оцелели през кризата.

В обобщение

Разбира се, това не са единствените индустрии, които напълниха джобове, когато много други хора стоят без работа, но пък не можем да не отдадем дължимото на изброените по-горе бизнеси, тъй като тяхното съществуване е в помощ на народа и със сигурност са си заслужили спечелените пари. Колкото повече бизнеси оцелеят, толкова по-добре за икономиката ни.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече