вторник, юни 28, 2022

4-те основни предимства на онлайн кредита

Кое отличава един онлайн кредит от стандартните, за които кандидатстваме в офис?

До неотдавна всеки, който иска да получи финансова подкрепа беше наясно, че трябва да избере кредитираща компания и да посети неин офис. Процедурата по кандидатстване не се различаваше много, независима дали кандидат свате за банков кредит или за кредит, предоставян от небанкова финансова институция. В последните години, обаче, масовото разпространение на дигиталните услуги направи възможно предоставянето на услугата изцяло онлайн – от избора на кредитор, през процеса по кандидатстване и подписване на договорната документация, чак до усвояването на отпуснатия онлайн кредит. Какво е различното, когато изберем дистанционната форма?

Избор

Факт, когато търсим оферти за онлайн кредит, имаме по-голям избор. Информацията е много по-лесно достъпна и удобна за сравнение. Освен, че можем да открием множество сайтове, посветени на сравняването на оферти, бихме могли сами да посетим сайтовете на редица фирми, специализирани в предоставянето на онлайн кредити и да сравним какво предлага всяка от тях. Възможно е до открием промо кодове за отстъпки, да участваме в промо кампании и освен да намерим желания кредитор с най-добрите условия, да се сдобием с награда от томбола или друга промоция.

Комуникация

Особеностите на отдалеченото предоставяне на услуги предполага по-различна комуникация, когато кандидатствате онлайн. При кандидатстването в офис всички документи са разпечатани на хартия, предоставяте личната си карта, служителят в офиса има задължението да сравни данните и да въведе необходимите за одобрението на кредита ви. При онлайн кандидатстването за кредит вие имате ангажимента лично да въведете необходимите данни в определените за целта полета на уеб страницата на кредитора – независимо дали кандидатствате през приложение, уеб страница или клиентски портал. Затова е много важно да не допускате грешки и изискваните данни да бъдат въведени коректно. Стандартна практика е да предоставите снимки на личната си карта, селфи или подобно, за да може да се установи съответствие с въведените данни. Телефонно или видео интервю допълват начините, по които кредиторът ще събере цялата необходима информация за отпускането на кредита.

Бързина на решението

Вероятно най-важното предимство на онлайн кредита е времето, за което може да получите одобрение и да разполагате с отпуснатата сума. Освен, че процедурата е улеснена и ускорена, спрямо времето, което бихте прекарали в офиса на кредитора, важно е да се отчете и фактът, че няма да се налага да пътувате до там и обратно. Представете си колко време бихте спестили само от стоенето в задръстването на градския транспорт!

Компаниите, които предлагат отпускане на онлайн кредити използват съвременни автоматизирани решения, които значително ускоряват процеса по разглеждане на искането за кредит и получаването на одобрение. Независимо дали компанията използва изкуствен интелект или друго техническо решение, обичайна практика е да получите становище в рамките на минути. Съчетано със съвременни методи за изплащане на сумата, може да разчитате на пари в сметката си в наистина кратък срок.

Размер на отпуснатата сума

Някой ще каже, че размерът на отпусканите онлайн кредити е значително по-малък от размера на стандартния кредит, който може да вземете, като посетите офис на банка или небанкова финансова институция. Това принципно е вярно, но улеснената процедура при онлайн кредита (особено при небанковите финансови институции) го прави чудесно решение при възникнала неочаквано необходимост от средства и дава възможност той да бъде използван многократно в кратък период от време. Обикновено по-големи суми се използват за планирани покупки, при които бързината или улеснената процедура не са решаващи.

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече