вторник, юли 7, 2020

40 нови с COVID-19, бебе на 2 месеца е заразено в Бургас

40 са новозаразените с коронавирус за последните 24 часа. От тях 16 са настанени в болница. Случаите стават общо 865.  Това каза ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. проф. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг. Увеличението в сравнение с вчерашния ден е с 4,8 процента. Активните случаи са 671.

От новозаразените 15 случая се в София – В „Пирогов“ – 2, ВМА – 2, „Света Анна“ – един. Амбулаторни са 10.

Във Видин са 9,  в Стара Загора – пет, Бургас – 4, Хасково – 3, в Благоевград, Габрово, Русе и Сливен – по един. Има две нови деца – бебе на два месеца в Бургас и дете на 9 години от Паничерево в старозагорската университетска болница.

Медицинският персонал са 69 или 8% от всички заразени. Новите случаи са 9, от които 3 са от Видин. „Там е проблемно, защото се наложи да се затвори неврологичното отделение поради вече липса на персонал. Неврологичните случаи се насочват към Лом“. Останалите отделения на болницата работят, коментира генералът: „Дали ще се наложи пренасочване на медици –  това е много хубав въпрос при липсата на медици“.

Останалите новозаразени медици са в  Хасково (3), ВМА (1) „Пирогов“ (1) и Бургас (1). Търсят се контактните лица на медиците в Хасково, за да се ограничи заразата.

Излекувани със 153-ма души – 17,7% от заразените. 12 са нови – в „Пирогов“ – двама, в Смолян – 8, Велико Търново – един, Добрич – един. Общо 96 мъже и 57 жени. Средната възраст е 48 години. Излекуваните деца са 8. Починали са 41.  Средната им възраст е 64 години. 

В Паничерево общо установените случаи са 13.

Общо 244 са случаите които са настанени в болница, 34 – в интензивни.

София вече не надхвърли 500 души. 510 са заразените в София.

В болниците се приемат и осигурени, и неосигурени граждани, категоричен е Мутафчийски. Не само в Банско, а цяла България, включително Южното и Северно Черноморие  са препълнени със софиянци „и точно това наложи затварянето на София“.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече