събота, април 17, 2021

5 симптома, че карате лека форма на COVID-19

Много хора преболедуват коронавируса без особено изразени симптоми и често не успяват да го разпознаят. При всяка дори лека настинка на пръв поглед трябва да се консултирате с личния си лекар, който да ви насочи към правилните изследвания и да ви ориентира дали е възможно да сте пипнали COVID-19.

Ето кои са някои от леките симптоми, които могат да ви подскажат, че минавате през коронавирус:

1. Кихане, хрема и сухо гърло – с тези симптоми най-често свързваме леки настинки, сезонни вируси и какво ли още не. Всъщност те също могат да са признак, че имате COVID-19. Ако имунната ви система е по-силна, тя се бори по-успешно и реално ви спестява едни от най-сериозните симптоми като задух, кашлица и висока температура.

2. Особен вкус – не е нужно да загубите съвсем усета си за вкус, за да сте сигурни, че карате коронавирус. Понякога вкусът ви просто може да е променен, да е по-слаб или да усещате загуба на апетит. При тези симптоми отново е добре да се обърнете към личния си лекар.

3. Отпадналост – всеки грип или вирус минава с известна доста отпадналост. Тя често е придружена и с температура, но ако нямате такава, не значи че всичко е наред. Понякога можете да усещате и втрисане, заедно с отпадналостта, което е начинът на организма ви да се бори с вдигането на температура. И когато имате здрав имунитет, така и не се стига до по-висока температура.

4. Болки в мускулите – никога не подценявайте този симптом. Той е един от най-често срещаните при пациенти с коронавирус, особено ако е придружен с други от посочените по-горе.

5. Болка в очите – нали знаете онази особена болка в очите и главата, когато прекалите с гледането на телевизия или работата с компютър. Сходна болка и дискомфорт можете да усетите и при коронавирусната инфекция.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече