неделя, юни 7, 2020

62 с коронавирус у нас, Борисов и Щабът с отрицателни проби

62-ма вече са заразените с коронавирус у нас. Във ВМА от 95 направени проби 4 са положителни, които се намират на домашно лечение. От Националната лаборатория – 145 проби са направени, 6 са положителни.

Изпратен е болен, доказано положителен за коронавирус, от Лом в Александровска болница. Това е грубо нарушение на правилата за лечение и прокуратурата трябва да се самосезира.Премиерът Бойко Борисов и ген. Мутафчийски са били изследвани за коронавирус. По примера на всяка държава са изследвани и лидерите на страната ни, както и членовете на Оперативния щаб. Всички те са с отрицателни проби за коронавирус.

Ген. Мутафчийски съобщи, че започват проверки по аптеките дали продават антибиотици и други лекарства без рецепти.

„В момента се изкупуват безумни количества от неща, които абсолютно не са необходими. Не мога да разбера защо хората се подвеждат по такива неща“, заяви Мутафчийски.
Във ВМА от 95 направени проби – 4 са положителни, които са намират на домашно лечение. От Националната лаборатория – 145 проби са направени, 6 са положителни. Болните, които са в отделните клиники, са както следва: ВМА – 10, „Пирогов“ – 2, „Александровска“ – 2, Габрово – 2, в Плевен – 4. В Белодробната болница пациентите са оставени за домашна карантина“, каза Мутафчийски.

Мутафчийски съобщи за случай, при който болен с положителен резултат за коронавирус е бил изпратен от Лом в Александровска болница, той не е върнат. Но това е грубо нарушение на правилата за лечение на инфекциозни болести. Със сигурност прокуратурата се е самосезирала.

173 000 са случаите на коронавирус в света към днешна дата. 6660 са смъртни. Румъния има скок с 19 случая, в Гърция вече са 331, в Австрия има над 1000 случая, Белгия също над 1000. Германия вече са 6248 случая. Испания вече са 8794 случая, добави Мутафчийски.

Добавят се още страни към сегашните 5, новите са Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария и Великобритания, от които пристигащите граждани у нас, подлежат на 14-дневна задължителна карантина. Това съобщи д-р Ангел Кунчев.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече