петък, май 14, 2021

7 знака, че срещу вас стои лош човек

Много хора нямат усет за човека срещу тях, с когото си комуникират и не могат да усетят точно дали са добронамерени към тях или точно обратното. Има някои знаци обаче, които ни подсказват, че срещу нас стои лош човек с лоши намерения, който е по-добре да избягваме. Ето кои са знаците:

1. Не ви гледа в очите

Когато някой говори и не ви гледа в очите, а винаги гледа настрани, най-вероятно просто нещата, които казва не са истина или не ви харесва, но се опитва да скрие този факт. Винаги директният контакт очи в очи е знак, че човекът отсреща не крие нищо и няма от какво да се притеснявате.

2. Винаги закъснява

Закъснението е не само признак на невнимание и невъзможност за организиране на времето, а и знак за неуважение. Ако някой човек закъснява всеки път за срещите, които сте си уговорили, то най-вероятно не държи изобщо на тези срещи и се опитва да ви го покаже по всякакъв начин.

3. Говори едно, а прави друго

Много хора са силни на обещания и вечно са много сладкодумни и услужливи, но само когато говорят. След това най-често забравят всичко, което са казали и действат по коренно различен начин. Винаги си имайте едно наум с тези хора и не забравяйте, че обещаното тежи на мястото си и който не го спазва, значи не е искрен и добър човек.

4. Чувате слухове по ваш адрес, споделени само на него

Е, разбира се, че когато кажете нещо на някого, което не бихте искали да достига до ушите на всички и след това всички знаят за какво иде реч, най-вероятно „довереният“ ви човек е разказал всичко, което не е бивало да споделя. Пазете се далеч от хора, които не могат да пазят и най-малките ви тайни, защото представете си какво ще направят с най-съкровените ви такива.

5. Никога не се отзовава, когато ви трябва

Човек, който винаги е първа писта за покани за рожден ден и излизания, но никога не идва, когато наистина имате нужда от него, е човек, който със сигурност няма добри намерения към вас. Заобиколете се от искрени и добри хора, защото хора за „маса“ винаги ще има.

6. Виждате се, само когато на него му е удобно

Винаги поканите ви за среща увисват във въздуха и все не може да отдели време да се видите. Когато обаче му стане скучно и няма с кого да излезе, винаги се сеща за вас и ви звъни, а вие от желание да се видите – сте първа писта.

7. Не поема отговорност за грешките си

Това са хора, които винаги сочат с пръст другия и никога не казват „извинявай“. Те винаги смятат, че другият човек е виновен за възникналия спор и когато стане нещо, изчезват, докато вие не им се извините. Бягайте далеч от такива хора!

Източник: Actualno.com

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече